Galata semtinde bulunan, tarihi 6’ncı yüzyıla Cenevizliler dönemine dayanan ve cadı şapkası geçirilmiş fantastik görünümlü konik tepesi ile İstanbul’un en çok ziyaret edilen ve en önemli simgelerinden birisi konumunda olan Galata Kulesi, 360 derece muhteşem panoramik İstanbul manzarası ile yüzyıllardan beri İstanbul siluetinin ayrılmaz bir parçası. 62 metre yükseklikteki kule aynı zamanda dünyanın da en eski kulelerinden birisi konumunda.

Galata Kulesi’nden İstanbul tarihi yarımadasıHaliç ve İstanbul Boğazı girişinden Adalar‘a kadar muhteşem manzaralarını izlemek mümkün.

Galata Kulesi Müzesi (2022 Giriş Ücreti, Ziyaret Saatleri, Nasıl Gidilir?)

Galata Kulesi’nin Tarihi

Galata Kulesi, ilk olarak 507 yılında Bizans İmparatoru Anastasius tarafından fener kulesi olarak yaptırılmış. Sonrasında Latin Haçlılar tarafından yıkılan kule, Bizanslılar tarafından yarı bağımsızlık verilen Cenevizliler tarafından 1348 yılında yığma taş kullanarak görkemli bir kule olarak yeniden yapılmış ve Galata surlarıyla birleştirmiş. Cenevizliler yaptıkları bu kuleye İsa’nın Kulesi (Tower of Christ) adını vermiş.

Galata Kulesi Müzesi (2022 Giriş Ücreti, Ziyaret Saatleri, Nasıl Gidilir?)

Kanuni Sultan Süleyman döneminde (1494-1566) kule 16’ncı yüzyıla kadar hapishane, sonrasında 18’inci yüzyıla kadar Osmanlı Askeri Bandosu’nun mekanı ve sonrasında da 19’uncu yüzyıla kadar da rasathane ve yangın gözleme kulesi olarak kullanılmış.

Savaşlardan yangınlara kadar birçok olayda tahrip olan kule, hemen hemen her yüzyılda onarım geçirmiş.

Galata Kulesi 1638 tarihinde ise büyük bir yankı uyandıran, Hezarfen Ahmet Çelebi’nin meşhur uçma denemesine de sahne olmuş.

Ünlü seyyah Evliye Çelebi’nin anlatımına göre Hezarfen Ahmet Çelebi, kendi yaptığı kanatlar ile Galata Kulesi’nden Üsküdar sahiline başarılı bir uçuş gerçekleştirmiş.

Aynı zamanda dünya tarihinin ilk uluslararası uçuşu olarak adlandırılan bu uçuş sonrasında Sultan 4’üncü Murad, kendisini Cezayir’e sürgüne göndererek ödüllendirmiş! :)

Galata Kulesi ve çevresi

Galata Kulesi Seyir Terası

Galata Kulesi Müzesi (2022 Giriş Ücreti, Ziyaret Saatleri, Nasıl Gidilir?)

Galata Kulesi, günümüzde İstanbul’un en gözde turistik gezi mekanlarından birisi konumunda. 360 derece panoramik İstanbul manzarası sunan seyir terası hemen hemen günün her saati hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Seyir terasına çıkmak ve inmek için kulesinin girişinde giriş ücretini ödüyor ve mevcut 2 adet asansörü kullanıyorsunuz.

Asansör dışında dönen merdivenler de var ancak çok dar ve alçak olduğu için tavsiye etmiyoruz. Ancak adrenalin seven bazı ziyaretçiler inişte bu merdivenleri kullanıyor.

Restoran ve Cafe

Galata Kulesi Müzesi (2022 Giriş Ücreti, Ziyaret Saatleri, Nasıl Gidilir?)

Galata Kulesi’nde manzara eşliğinde otantik bir ortamda içeceğinizi yudumlayabileceğiniz veya yemek yiyebileceğiniz Galata Tower Restaurant isimli bir de restoran ve cafe mevcut.

Kuledibi ve çevresi

Galata Kulesi’nin hemen dibinde Türk kahvesi veya çay içebileceğiniz ve görkemli Galata Kulesi’ni izleyip bol bol fotoğraf çekebileceğiniz mekanlar mevcut. Aynı zamanda restoran ve cafeler de var.

Çevredeki şirin dar sokaklarda dolaşmak, fotoğraf çekmek, hediyelik eşya dükkanlarını gezmek de yine yapılabilecek güzel aktiviteler arasında başta geliyor.

Galata Kulesi’nin hemen yanı başında yer alan ve sizi Tünel ve İstiklal Caddesi’ne ulaştıracak Galip Dede yokuşu üzerinde de çok sayıda hediyelik eşya dükkanı, sanat galerileri ve müzik dükkanları bulunuyor.

Galata Kulesi Ziyaretçi Bilgisi

Ziyaret Saatleri

Galata Kulesi her gün 10:00-19:00 (01 Kasım-01 Nisan arası) 08:30-23:59 (01 Nisan-01 Kasım arası) saatleri arasında ziyarete açık. Sabah gidenler için giriş daha rahat oluyor, zira öğleden sonra daha kalabalık oluyor.

Gişe kapanış saatinden yarım saat öncesine kadar açık

Restoran bölümü ise akşam saat 20:00 – 00:30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Giriş Ücreti

Galata Kulesi giriş ücreti 100 TL

Lütfen güncel ziyaret saatleri ve giriş ücretini muze.gov.tr adresinden kontrol ediniz

Adres ve Telefon

Adres: Büyük Hendek Sokak. No:2, Galata, Beyoğlu

Galata Kulesi’ne Nasıl Gidilir?

Galata Kulesi, Karaköy vapur iskelesinin hemen üst kısmında bulunuyor. Yürüme mesafesinde. Kabataş-Bağcılar tramvay hattını kullanacaksanız Karaköy durağında inmelisiniz.

İstiklal Caddesi tarafından yürüyerek geliyorsanız, Tünel meydanından sola doğru ünlü Galip Dede yokuşundan inerek Galata Kulesi’ne rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.


galata kulesi giriş ücreti , galata kulesi ücreti ne kadar , galata kulesi nasıl gidilir , galata kulesi nerde , galata kulesine nasıl giderimgalata kulesi giriş ücreti ne kadar , galata kulesi giriş fiyatı