İstanbul, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden tüm dünya mutfaklarına kadar dünya çapında sayısız güzellikte ve kalitede restorana ev sahipliği yapıyor. Aşağıda sizin için seçtiğimiz, İstanbul’un en popüler olan ve aynı zamanda dünya çapında yapılan değerlendirmelerde dünyanın en iyi restoranları listelerine de girmiş bulunan İstanbul en iyi restoranlar listesini bulabilirsiniz.

İstanbul’un yüzlerce sayıdaki en güzel ve en iyi restoranlarının hepsini burada listeleme şansımız mümkün değil. Bizler aşağıda kendimize göre en iyiler olarak değerlendirdiğimiz restoranları listeledik.

İstanbul En İyi Restoranlar Tavsiyeler

Spago Restaurant & Bar – in Nisantasi

Nisantaşı’nda bulunan Spago Restaurant & Bar, master şef Wolfgang Puck önderliğinde misafirlerine olağanüstü lezzetler sunuyor.

Teras restoranı olarak hizmet veren Spago, Maçka parkı ve Boğaz manzarasıyla oldukça güzel bir ambiyansa sahip.

Nicole Restaurant – Beyoğlu

Beyoğlu Tomtom mahallesinde bulunan butik bir restoran olan Nicole Restaurant, yerli ve taze malzemelerden oluşan mevsimsel menüleri, şato tarzı şaraplara ağırlık veren kavı ve deneyimli servis ekibi ile İstanbul’un gözde restoranlarından birisi konumunda.

İtalyan Konsolosluğu bahçesi ve Adalar’a kadar uzanan eski İstanbul manzarasına sahip bir terası bulunan Nicole Restaurant, adını ise Fransisken rahibelerinin hastalara şifa dağıttığı tarihi binanın yöneticisi Agnes Marthe Nicole’den alıyor.

Queb Lounge 360 Sultanahmet Restaurant

Tarihi yarımada da Sultanahmet’te Queb Lounge 360 Sultanahmet Restaurant, panoramik manzaralar eşliğinde misafirlerine benzersiz bir restoran deneyimi sunuyor. Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi’ne yakın konumu ile misafirlerine panoramik manzaralar sunan Queb Lounge, estetik ve modern yapısıyla konuklarına kendi evlerindeymiş gibi hissetmelerini sağlayan bir teras restaurant ve cafe.

Burada eşsiz boğaz manzarasında birbirinden güzel ve lezzetli menülerin tadını çıkarabilirsiniz.

Kınalıada Teos Beach Restaurant – Adalar

Kınalıada’da güzel manzaralar eşliğinde ve temiz denizi ile hizmet veren Teos Beach, denizi, deniz mahsullü restoranı ve etkinlik hizmetleri ile dikkati çekiyor. Grek restoran havasında hizmet veriyor. Deniz sakin ve berrak. Teos beach genellikle gündüz deniz ve restoran, akşamları ise eğlence programları ile hizmet veriyor.

Emporio Ristorante – Beşiktaş

İstanbul’un en popüler İtalyan restoran ve pizzacılarından birisi olan Emporio Ristorante & Emporio Pizza Pasta, misafirlerine İtalya’nın dört bir yanından topladıkları orijinal tarifleri, kaliteli malzemeleri ve gerçek İtalyan lezzetlerini sunuyor. Emporio Ristorante ve Emporio Pizza Pasta olarak Akaretler’de 2 şubesi bulunuyor.


Taylan Şef Steakhouse – Caddebostan, Kadıköy

İstanbul’un Anadolu yakasının popüler et restoranlarından birisi konumunda bulunan Taylan Şef Steakhouse, Caddebostan Kadıköy’de kendinizi çok rahat hissedeceğiniz ve şehrin en iyi et yemeklerinden birinin tadına bakacağınız samimi bir mekan. Şef Taylan, aynı zamanda “2019’un en iyi steakhouse markası” ödülünü alan bir şef.

Calipso Fish – Küçükyalı

Anadolu yakası Küçükyalı sahilyolu üzerinde bulunan Calipso Fish Restaurant, 30 senelik Deniz Ürünleri Gastronomisi tecrübesine sahip işletmecileri tarafından 2014 yılından bu yana İstanbul’un en iyi balık restoranlarından birisi olarak hizmet veriyor.

Hilton Bomonti de gerçekleştirilen 17. Gecce Mekan Ödülleri töreninde “Gastronominin Oscarları” ödülüne layık görülen Calipso Fish Restaurant, taze ege otları, soğuk ve sıcak mezeleri, olta balıkçılarından titizlikle seçilen balıkları, taş fırında pişirilen eşsiz lezzetli kalkan tandırı, özel soslu deniz kabukluları, spesiyalleri, tatlı ve şarap menüsü seçenekleri ile misafirlerine kaliteli hizmet sunuyor.

360Istanbul – İstiklal Caddesi

İstiklal Caddesi’nde tarihi Mısır Apartmanı’nın en üst katında bulunan ve bir çok uluslararası ödüle sahip olan 360istanbul, etkilyeici İstanbul manzarası eşliğinde, seçkin şarap ve zengin bar mönüsü ile Dünya ve modern Türk mutfağından öğle ve akşam yemeği servis ediyor.

Asmalı Cavit – Asmalımescit

Beyoğlu Asmalomescit’te dar bir sokakta İstanbul’un en iyi meyhanalerinden birisi bulunuyor. Asmalı Cavit, basit ancak otantik ve çok özenli bir yer, aynı zamanda ödüllü bir meyhane. Burada lezzet öncelikli. Meyhane köftesi, pirzoları, ızgara kalamarı ve ciğeri gerçekten farklı ve on numara.

Beyti – Florya

Sayın Beyti Güler’in sahibi olduğu ve Türkiye’de et yemeğine adını veren ilk ustalardan birisi olan Beyti, Florya’da Atatürk Havalimanına yakın bir konumda, içerisinde 10 adet yeme içme salonu ve 3 adet de terası bulunan modern mimariye sahip 3 katlı bir yapı içerisinde hizmet veriyor.

Beyoğlu’nda the Marmara Pera Otel’in teras katında hizmet veren ödüllü bir restoran olan Mikla Restaurant’ın Şef ve kurucu ortağı Mehmet Gürs, Mikla’yı tasarlarken Türk ve İskandinav birikimini genel dokuya çarpıcı bir denge ile yansıtmış.


Neolokal – Karaköy

Karaköy Bankalar caddesinde bulunan ve fantastik bir restoran olan Neolokal, dürüst yemeği toprak anadan ilham, geleneklerinden örnek alarak tasarlayıp misafirlerine sunmayı amaçlıyor.