Avrupa yakasına geçiş için popüler iskelelerden olan Üsküdar, boğazın hemen ağzında güzelliğiyle büyüleyen Kız Kulesi, meydandaki 16. yüzyıl camileri, meydanın ortasındaki büyük tarihi çeşmesi, sahildeki minyatür Şemsi Paşa Camii ve Medresesi, Mihrimah Camii, tarihi Karacaahmet Mezarlığı, meşhur Fethi Paşa Korusu ve daha ilerideki büyük ve küçük Çamlıca tepeleri ile ziyaretçilerine güzellikler sunuyor.

Üsküdar Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)

Üsküdar’ın Semtleri

Üsküdar ilçesinin semtleriAcıbadem, Altunizade, BahçelievlerBeylerbeyi, Bulgurlu, CumhuriyetÇengelköy, FerahKandilli, KirazlıtepeKuzguncuk, Mimarsinan, Muratreis, Selimiye, Ünalan ve Yavuztürk‘tür.

Üsküdar Gezilecek Yerler, Aktiviteler

Üsküdar’da yapılabilecek en güzel aktiviteler arasında sahilden Kız Kulesi‘ni izlemek, Fethi Paşa Korusu‘nda dinlenmek ve Çamlıca Tepesi‘ne çıkarak bir yandan çayınızı yudumlayıp diğer yandan muhteşem İstanbul manzarası izlemek başta geliyor.

Üsküdar’da yapılabilecek diğer bir alternatif ise hamama gitmek. Üsküdar’da pek çok tarihi hamam bulunuyor. Bunlardan en göze çarpanları 15.yy sonunda yapılmış olan Şifa Hamamı, 1583’te yapılmış Valide Atik Hamamı, 1648’de yapılmış Çinili Hamam, 1610’da yapılmış Ağa Hamamı ve Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri için yapılmış olan Bulgurlu Hamamı.

Kız Kulesi

Üsküdar Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)

Kız Kulesi şüphesiz İstanbul’un en güzel ve büyüleyici yerlerinden birisi konumunda. Üsküdar Salacak sahilinin 150-200 metre açıklarında Boğaz girişinde bir kayalık üzerinde duran ve aynı zamanda Leandros olarak da bilinen Kız Kulesi, İstanbul’un en önemli ve popüler anıt ve simgelerinden birisi.

Zamanında savunma ve gözetleme kulesi, gümrük istasyonu ve deniz feneri olarak kullanılmış olan Kız Kulesi, günümüzde gündüzleri müze, kafe ve restoran, akşamları da özel bir restoran olarak hizmet veriyor.

Fethi Paşa Korusu

Üsküdar Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)

Üsküdar ile Beylerbeyi arasında bir konumda, İstanbul Boğazı’na hakim bir tepede oldukça etkileyici ve güzel bir alanda yer alan Fethi Paşa Korusu, aynı zamanda İstanbul’un en güzel koru ve parklarından birisi.

Sultantepe sırtlarından başlayarak Kuzguncuk‘a kadar bir alanı kapsayan ve karşısında Sarayburnu‘ndan başlayıp Ortaköy‘e kadar uzanan eşsiz Boğaz manzarasına sahip Fethi Paşa Korusu, özellikle hafta sonu manzaralı bir yerde güzel bir kahvaltı, yeme içme ve dinlence keyfi sürmek isteyenler için çok ideal.

Beylerbeyi Sarayı

Üsküdar Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)

Boğazın en güzel yerinde Üsküdar’ın yanı başında Beylerbeyi semtinde bulunan Beylerbeyi Sarayı, Avrupa barok tarzı mimarisi ve oryantal dokusu ile İstanbul’un en görkemli saraylarından birisi.

Çamlıca Tepesi

Üsküdar Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)

Üsküdar’ın yaklaşık 4 km. kadar sırtlarında 260 metrelik bir tepede bulunan Çamlıca Tepesi’nde muhteşem İstanbul manzarası eşliğinde güzel bir dinlence keyfi sürmek mümkün. Özellikle hafta sonu manzaralı güzel bir mekanda sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri için çok ideal.

İstanbul’un en güzel, en iyi manzaralarından birisine sahip ve en yüksek mekanlarından birisi konumunda olan Çamlıca TepesiBüyük Çamlıca ve Küçük Çamlıca olarak ikiye ayrılıyor.

III. Ahmet Çeşmesi

Üsküdar Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)

Üsküdar’da, vapur iskelesinin tam karşısında bulunan Sultan III. Ahmet Çeşmesi, 1728 yılında yapılmış ve aynı zamanda çeşmenin dört tarafı da bazıları Sultan III. Ahmet’e ait şiirlerle süslü durumda.


Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi

Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise 18 uçurtma müzesinden birisi olan ve çocuklu aileler için güzel bir alternatif olan Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi‘nde, dünyanın 33 ülkesinden toplanmış, 2700’e yakın uçurtma ve ilgili ürünlerle ile oluşturulmuş koleksiyon görülmeye değer.

Müzede aynı zamanda uçurtma kursları da veriliyor. Girişlerin ücretsiz olduğu ve Cumartesi günleri de açık olan müze, tüm öğrenciler ve aileleri için hem eğitici hem de eğlenceli bir seçenek. Adres : Aziz Mahmut Hüdayi Mah. Uncular Cad. Bakıcı Sok. No 12, Üsküdar; Tel : 0216 553 23 37


Üsküdar Gezilecek Çevre Semtler

Kuzguncuk

Üsküdar Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)

Kuzguncuk, İstanbul Anadolu kıyısında Üsküdar’ın kuzeyinde boğaza doğru karşınıza çıkan gezilebilecek ve hoş vakit geçirilebilecek ilk ve etrafını ahşap evlerin süslediği renkli bir sahil semti.

Kuzguncuk’ta vakit geçirmek ve dinlenmek isteyenler için bir zamanlar Can Yücel’in mekanı olarak sayılan Çınar Kafe veya Çınaraltı Kafe olarak adlandırılan tavsiye ediliyor. Çınaraltı Kafe’de çınar ağacının gölgesinde oturup boğaza karşı çayınızı yudumlamak güzel bir dinlence ve aktivite.

Beylerbeyi

Üsküdar Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)

Beylerbeyi, İstanbul Anadolu kıyısında Üsküdar’ın kuzeyinde Kuzguncuk’tan sonra gelen Boğaziçi Köprüsünün altından itibaren konuşlanmış güzel bir semt. Beylerbeyi aynı zamanda Anadolu yakasının Ortaköy’ü olarak da adlandırılıyor.

Beylerbeyi’nin sembolü Boğaziçi Köprüsünün hemen altında yer alan Beylerbeyi Sarayı. Beylerbeyi Sarayı dışında Beylerbeyi’nde ayrıca güzel camiler, yalılar, bir butik otel ve vapur iskelesi civarında ziyaret edilebilir restoranlar bulunuyor.

Çengelköy

Üsküdar Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)

Çengelköy, Üsküdar’dan Karadeniz istikametine doğru sırasıyla Kuzguncuk ve Beylerbeyi semtlerinden sonra gelen ve eskinin geleneksel boğaz yaşamını hissedeceğiniz, çevresi asırlık çınar ağaçları ve birbirinden etkileyici ve alımlı yalılarla çevrili bir boğaz semti.

Huzur dolu bir boğaz semti olan Çengelköy’de yapılabilecek aktiviteler arasında semtin sevimli sokaklarında, vapur iskelesi civarında ve sahilde yürüyüş yapmak ve bol bol fotoğraf çekmek ve denize nazır cafe ve restoranlarda yeme içme keyfi sürmek başta geliyor.

Kandilli

Üsküdar Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)

Kandilli, Üsküdar’dan Karadeniz istikametine doğru Çengelköy‘den sonra gelen, yeşillikler içinde tepeleri ve görkemli yalıları ile ünlü bir boğaz semti.

Kandilli, ünlü Kandilli Rasathanesi, Adile Sultan Sarayı, şirin ara sokakları ve muhteşem manzaralı tarihi ve ihtişamlı yalıları ile ünlü bir semt.

Üsküdar’da bulunan Camiler

Üsküdar Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)
Mihrimah Sultan Camii

Üsküdar’da çok sayıda tarihi cami bulunuyor. Bu camiler arasında en göze çarpanlar;

  • Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı ve ve Sadrazam Rüstem Paşa’nın hanımı Mihrimah Sultan için Mimar Sinan tarafından 1548 yılında yapılan Mihrimah Sultan Camii (İskele Camii),
  • Vezir Şemsi Ahmed Paşa için 1580 yılında Mimar Sinan tarafından yaptırılan Şemsi Paşa Camii,
  • 1760 yılında Sultan III.Mustafa tarafından annesi Mihrişah Emine Sultan için Mimar Mehmed Tahir Ağa’ya yaptırılan Ayazma Camii,
  • 1710 yılında Sultan III.Ahmed tarafından annesi Valide Rabia Gülnüş Ümmetullah için yaptırılan Üsküdar Yeni Camii,
  • Mimar Sinan tarafından 1583 yılında Sultan II.Selim’in hanımı Nur Banu Sultan için yaptırılan Atik Valide Camii.

Üsküdar Popüler Mekanlar, Restoran ve Cafeler

Üsküdar’da yeme içme imkanları çok çeşitli. Üsküdar sahilinde, iç tarafta Üsküdar çarşısında ve daha yukarılardaki caddelerde çok sayıda kaliteli çay bahçesi, cafe ve restoran bulabilirsiniz. Üsküdar ve çevresindeki popüler yeme içme mekanları arasında başta gelenler;

  • Kısıklı turistik Çamlıca caddesinde bulunan ve kurufasulyesiyle ünlü Çömlek,
  • Selmanipak caddesinde bulunan, Türk yemekleri, ayva tatlısı, koyun sütü ve Yozgat sahlebiyle yapılan dondurması ile ünlü Kanaat Lokantası,
  • Tavuşçu Bakkal sokakta bulunan, İskender kebabı ile ünlü Zekibey İskender.

Üsküdar’da Nerede Kalınır? Popüler Oteller

Üsküdar’da konaklama imkanları çok çeşitli. Üsküdar’da kaliteli ve bütçenize uygun otel bulmak mümkün.

Popüler Üsküdar otelleri arasında Queen Hotel SpaThe Bosphorus House Hotel ve Serra Boutique Hotel ön plana çıkıyor.


Üsküdar’a Nasıl Gidilir? Ulaşım

Üsküdar’a ulaşım çok kolay. İstanbul’un pek çok yerinden Üsküdar’a İETT Belediye Otobüsleri çalışıyor. Üsküdar’a Eminönü ve Beşiktaş‘tan Şehir Hatları Vapurları, Beşiktaş’tan ayrıca tekneler ile, Sirkeci’den Marmaray ile ve Kadıköy‘den de Sarı Dolmuşlar ile ulaşım sağlamak mümkün.

Raylı sistemler için İstanbul Raylı Sistemler Haritası, İETT Belediye Otobüs sefer ve durakları için İETT Hat ve Durak Arama ve şehir hatları vapurları için İstanbul Şehir Hatları Vapur Seferleri sayfasına bakabilirsiniz.

Üsküdar Google Haritası