Kadıköy; canlı ve renkli semt yaşamı, çarşısı, öğrenci nüfusu, kültür ve sanat etkinlikleri, gece hayatı, alışveriş merkezleri, tarihi binaları, deniz kenarı dinlence ve yeme içme yerleri ve vapur iskeleleri ile birlikte İstanbul’un Anadolu yakasında Boğaziçi girişinde bulunan popüler ilçelerinden birisi. Kadıköy, aynı zamanda İstanbul’da deniz ulaşımının önemli bir kavşağı konumunda. Aşağıda Kadıköy popüler mekanlar, gezilecek yerler, aktiviteler ve ulaşım hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

İstanbul gezilecek yerler arasında başta gelen semtlerden Kadıköy’ün tarihine baktığımızda, Kadıköy tarihte antik Kalkedon yerleşim birimi ve M.S. 5. yüzyıl Hıristiyan dünyasının önemli konsül toplantılarına ev sahipliği yapmış olduğunu görüyoruz. Günümüzde Kadıköy, yat kulüpleri ve marinaları, geniş caddeleri, sayısız alışveriş imkanları ve güzel sahilleri ile ziyaretçilerine güzellikler sunuyor.

Kadıköy Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)

Kadıköy’ün Semtleri

Kadıköy ilçesinin semtleri; Bostancı, Caddebostan, Caferağa, Eğitim, Erenköy, Fenerbahçe, Feneryolu, Fikirtepe, Göztepe, Koşuyolu, Kozyatağı, Merdivenköy, Ondokuzmayıs, Osmanağa, Rasimpaşa, Sahrayıcedit ve Suadiye‘dir.

Kadıköy Gezilecek Yerler, Aktiviteler

Kadıköy Çarşısı ve Bahariye Caddesi

Kadıköy’ün en önemli ve popüler alanı Kadıköy Çarşısı ve Bahariye Caddesi. Kadıköy Çarşı alanı Anadolu’nun Beyoğlu’su olarak da adlandırılıyor. Kadıköy çarşısı içerisinde manavlardan balıkçılara, baharatçılardan pastanelere, restoran ve kafelere çok sayıda dükkan ve mağaza bulunmakta. Aynı zamanda Kadıköy gezilecek yerler arasında da ilk sıralarda yer alıyor.

Kadıköy Çarşısı içinde yer alan Tellalzade Sokağı da, özellikle antika dükkanları, sahaf ve eski kitap satan yerleri ile popüler.

Buradan Bahariye Caddesi‘ne doğru gidildiğinde ise diğer bir popüler sokak olan Sanatçılar Sokağı ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Burada da pek çok ressam seramik ustası ve heykeltıraşların hem ürettiği hem de ürettikleri eserleri sattığı dükkanlar bulunuyor.

Kadıköy Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)
Bahariye Caddesi

Araç trafiğine kapalı olan ve Kadıköy’ün popüler mekanlarından birisi olan Bahariye Caddesi de, aynı zamanda Anadaolu Yakası’nın İstiklal Caddesi olarak adlandırılıyor. Tramvay yolu da var.

Bahariye Caddesi her daim canlı ve kalabalık. Çok sayıda alışveriş ve yeme içme yerleri ile çok sayıda tarihi bina ve kilise mevcut. Bahariye Caddesi’ndeki en dikkat çeken yapı ise Süreyya Operası.

Süreyya Operası

Süreyya İlmen Paşa tarafından 1927 yılında opera binası olarak tasarlanıp opera, tiyatro ve balo salonu olarak yaptırılan, ancak uzun yıllar boyunca yalnızca sinema olarak kullanılan Süreyya Operası, Bahariye Caddesi’nin en dikkat çeken tarihi yerlerinden. Süreyya Operası, sonraki yıllarda yapılan çalışmalar sonucunda Kadıköy’ün ve Anadolu Yakası’nın 1’inci, Türkiye’nin ise 6’ncı Opera Binası olarak hizmet veriyor.

Süreyya Operası’nın cephesi sanat, trajedi ve komedi perilerinin oymalarıyla süslü, içerisi de aynı şekilde çok güzel ve görülmeye değer. Binanın heme yanı başında ise Vodvil adını taşıyan mermer bir heykel duruyor.

Boğa Heykeli

Kadıköy’ün en önemli simgelerinden ve buluşma yerlerinden birisi olan ve Bahariye caddesinin hemen girişinde yer alan Boğa Heykeli’nin oldukça ilginç bir tarihi var. Muhtemelen pek çoğumuz bilmiyor. Aslında adı Dövüşen Boğa Heykeli.

Farklı rivayetler olsa da, özet olarak, Boğa Heykeli ilk olarak 1860’larda Paris’te Fransız bir heykeltıraş tarafından Fransızların Almanları yendiği savaşı simgelemek için yapılmış. Gücü simgeliyor.

Ancak 1870’lerde bu sefer Almanların Fransızları yenmesiyle Almanya’ya gidiyor. Sonrasında Alman imparatoru tarafından 1917 yılında dostluk simgesi olarak İttihat ve Terakki Cemiyeti’ne, İttihat ve Terakki Cemiyeti’nce de Enver Paşa’ya hediye ediliyor.’inci Dünya Savaşı sonunda Enver Paşa’nın yurt dışına gitmesiyle birlikte heykel Enver Paşa’nın sarayının bahçesinde unutuluyor. Bundan yaklaşık 50 yıl kadar sonra ise Taksim’de Hilton Otel’in bahçesine, sonrasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nın önüne ve daha da sonra Taksim Gezi Parkı’na taşınıyor.

Sonrasında 1970’li yıllarda Kadıköy Belediyesi’ne taşınıyor ve burada yaklaşık 20 yıl kaldıktan sonra şimdiki 1990’lı yılların başında şimdiki yerine alınıyor. Paris’ten Kadıköy’e 150 yılı aşkın bir sürede çok gezmiş ve göreceğiniz üzere sıradan bir heykel değil.


Osmanağa Camii

Kadıköy’ün gezip görülecek güzel camilerinden birisi olan Osman Ağa Camii, Sultan I.Ahmed döneminde (1603-1617) Babüssaade Ağası Osman Ağa tarafından yapılmış.

Kadıköy’de Yeme İçme – Popüler Restoranlar, Kafeler

Kadıköy’de yeme içme imkanları çok çeşitli. Kadıköy’ün sahilinde, iç tarafta Kadıköy Çarşısı ve Bahariye Caddesi bölgesinde, yanı başındaki Moda sahilinde çok sayıda kaliteli çay bahçesi, cafe ve restoran bulabilirsiniz. Bunlar arasında başta gelenler;

  • Muvakithane caddesinde bulunan Baylan Pastanesi,
  • Güneşlibahçe sokakta bulunan Çiya (kebap ve ev yemekleri),
  • Kadıköy iskelesinde bulunan Denizatı Restaurant – Cafe,
  • Moda’daki Viktor Levi Şarap Evi ve Dondurmacı Ali Usta.

Ayrıca Kadıköy çarşısı içerisinde Serasker sokakta bulunan Türk Kahvesi mekanlarını da denemenizi tavsiye ederiz. Kadıköy, ayrıca Taksim ile birlikte Vegan ve Vejetaryenler için İstanbul‘da en çok restoran ve market barındıran bir semtlerden birisi konumunda.

Kadıköy’de Gece Hayatı

Kadıköy gece hayatı‘da oldukça renkli ve İstanbullular için Anadolu yakasının gözdelerinden. Kadıköy‘de eski ahşap evlerin yer aldığı Kadife Sokak, aynı zamanda Barlar Sokağı olarak da adlandırılmakta ve paralelindeki Moda caddesi ile birlikte Kadıköy’ün popüler gece ve eğlence hayatı mekanlarından. Burada çok sayıda kaliteli eğlence mekanları ve canlı müzik barları bulabilirsiniz.

Moda caddesinde bulunan Monks, Komodor, Dora King Gastro Pub ve Zeplin Pub & Delicatessen ile Kadife sokakta bulunan Arkaoda, Karga, İncir Pub, Hera, Zincir, Lal, Teachers Pub ve Buddha Bar, Kadıköy popüler cafe, pub ve barları arasında en popüler olanlarıdır.

Kadıköy’e Nasıl Gidilir? Ulaşım

Kadıköy’e ulaşım çok kolay. İstanbul’un pek çok yerinden Kadıköy’e İETT Belediye Otobüsleri çalışıyor. Ayrıca Metrobüs var.

Kadıköy’e EminönüKaraköy ve Beşiktaş‘tan Şehirhatları Vapurları, Beşiktaş’tan tekneler ve Sirkeci’den Marmaray ile Üsküdar’a geçerek, Üsküdar‘dan Sarı Dolmuşlar ile Kadıköy’e ulaşım sağlamak mümkün. Taksim‘den de Sarı Dolmuşlar ile Kadıköy’e ulaşım sağlayabilirsiniz.

Raylı sistemler için İstanbul Raylı Sistemler Haritası, İETT Belediye Otobüs sefer ve durakları için İETT Hat ve Durak Arama ve şehir hatları vapurları için İstanbul Şehir Hatları Vapur Seferleri sayfasına bakabilirsiniz.

Bağdat Caddesi

Bağdat Caddesi, İstanbul’un Anadolu yakasında bulunmakta ve yine İstanbul’un en popüler caddelerinden birisi konumunda.

Kadıköy Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)

Geçtiğimiz yıllarda dünyanın 4. en iyi alışveriş caddesi seçilen Bağdat Caddesi, özellikle lüks mağazaları ve gece kaliteli ve lüks cafe ve restoranlarında eğlenceli yaşamıyla dikkati çekiyor.


İstanbul Oyuncak Müzesi

23 Nisan 2005 yılında Sunay Akın tarafından kurulan, 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği İstanbul Oyuncak Müzesi, Göztepe’de tarihi bir köşkte yer alıyor.

Müzede Sunay Akın tarafından 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki antikacılardan ve açık artırmalardan satın alınan oyuncaklar sergileniyor. Kadıköy’e gelip de İstanbul Oyuncak Müzesi’ni görmeden Kadıköy’den ayrılmamanızı tavsiye ederiz. İstanbul Oyuncak Müzesi Pazartesi günleri kapalı.

Adres: Ömerpaşa Caddesi, Dr. Zeki Zeren Sokağı No:17, Göztepe, Kadıköy. Tel: 0 (216) 359 45 50 – 51


Kadıköy’de Kültür ve Sanat Merkezleri

Kadıköy’de yetişkin oyunu, çocuk oyunu, konser, seminer/konferans, söyleşi-imza, sempozyum, anma programı, bale/gösteri, sergi, festival/şenlik, sertifika-ödül töreni, atölye çalışması, okul gösterisi ve toplantı/eğitim programı gibi kültür ve sanat etkinliklerine katılmak için çok sayıda mekan var.

Kadıköy Belediyesi’ne ait Süreyya Operası, 19 Mayıs Kültür Merkezi, Kozyatağı, Barış Manço, Halis Kurtça ve Caddebostan Kültür Merkezleri bu mekanlardan en popüler olanları olarak sıralanabilir.

Barış Manço Müze Evi

Moda’da bulunan Barış Manço Müze Evi, büyük sanatçının anısına Kadıköy Belediyesi ve Manço ailesinin ortak katkılarıyla 9 Haziran 2010 tarihinde müze-ev olarak düzenlenerek ziyarete açılmış.

Kadıköy Gezi Rehberi 2022 (Gezilecek Yerler, Aktiviteler + Tavsiyeler)

Moda’da kalan son köşklerden biri olan ve 19’ucu yüzyıl Viktoryen tarzında mimarisi ile dikkati çeken Barış Manço Müze Evi’nde, Barış Manço ile ilgili tüm eşyalar, kostümler, fotoğraflar ve daha pek çok detay sergileniyor.