İstanbul’da en iyi kokoreç nerede yenir denildiğinde İstanbulluların aklına öncelikle Beyoğlu, Eminönü, Çengelköy ve Kadıköy gibi tarihi semtler geliyor. Bunun yanında Boğaz kıyılarında da (özellikle Ortaköy) meşhur kokoreççiler var.

Özel seçilen süt kuzularının ince bağırsağından elde edilen kokoreç, oldukça besleyici ve lezzetli bir yiyecek. Ancak kokoreçi lezzetiyle birlikte hazırlayabilmek önemli bir meziyet. Bu yüzden de işinin hakkını veren ustalar, İstanbul‘da nam salmış durumdalar.

Kokoreçin İzmir ve İstanbul usulü olmak üzere iki versiyonu bulunuyor. İzmir usulü kokoreç, közden alınır alınmaz dilimlendikten sonra kıyılmadan bıçak darbeleriyle dağıtılıyor.

Baharatlanıp domates eklenmeden servis edilen İzmir usulü kokoreçin aksine, İstanbul usulü kokoreç iyice doğranıyor ve lezzet deposu domatesle harmanlanarak ikram ediliyor.

Damak tadına düşkün olanlar, İstanbul’da çeşitli yiyeceklerin en iyisini bulmak istiyorlar. Daha önce İstanbul’da en iyi döner ve İstanbul’da en iyi kebap gibi yazılar ile gurme lezzetlerin peşinden koşanlara yardımcı olmaya çalışmıştık. Bu yazımızda ise İstanbul’da En İyi Kokoreççiler başlığını ele alıyoruz. Afiyet olsun!

İstanbul’da En İyi Kokoreç Nerede Yenir 2022

İstanbul’da en iyi kokoreç nerede yenir sorusuna cevap olarak 13 lezzet durağını içeren bir liste hazırladık. Listemizde İstanbul’un Avrupa Yakası (1 ile 8 arası) ve Anadolu Yakası’nda (8 ile 13 arası) en iyi kokoreççileri bulabilirsiniz. Faydalı olmasını dileyerek başlayalım.

1. Şampiyon Kokoreç

İstanbulun Avrupa Yakası En İyi Kokoreç

Beyoğlu’nda kokoreçin sembolü haline gelen Şampiyon Kokoreç, hala Balık Pazarı’nda müdavimlerini ve yeni müşterilerini ağırlıyor. İstanbul’un farklı yerlerinde şubeleri bulunan Şampiyon Kokoreç ağını daha da genişletme vizyonuyla hareket ediyor.

Sucuk ekmek ve son olarak uskumru gibi farklı lezzetlerle menüsünü genişleten Şampiyon’un öyküsü, 1962 yılında Galip ve Necati Tokgöz kardeşlerin Beyoğlu Balık Pazarı’nda açtığı küçük dükkanla başladı.

Her şubesinde aynı kaliteyi sunmaya özen gösteren Şampiyon’da kokoreç, ısıyı eşit ileten özel tasarımlı ızgaralarda, küçük kuşbaşı parçalar halinde, yağ ilave edilmeden pişiriliyor. Özel baharat karışımıyla zenginleştirilerek sunuluyor.

Midye dolma ve tavanın da oldukça lezzetli olduğu Şampiyon Kokoreç’te; kelle paça, işkembe ve mercimek çorbası seçenekleri de bulunuyor.

2. Mercan Kokoreç

İstanbul Beyoğlunda Kokoreç Nerede Yenir

1960 yılında Büyükada’daki şubesiyle yolculuğuna başlayan Mercan Kokoreç, bugün 150 çalışanıyla hizmet verdiği şubelerinde ilk defa kokoreç ve midye tava lezzetini buluşturdu.

Menüsüne taze balık seçeneklerini de ekleyen Mercan Kokoreç’in; Kadıköy’de 5, Beyoğlu’nda 2 şubesi bulunuyor. Mercan Kokoreç’in, İstanbul’un en meşhur kokoreççileri arasında olduğu muhakkak.

3. Ozzie’s Kokoreç

Kokoreçi ekmek arasının dışında farklı şekillerde sunan Ozzie’s Kokoreç, Beyoğlu Dolapdere‘de 1968 yılından beri hizmet veriyor.

Gözünüzün önünde pişirilen kokoreçe yeni yorumlar katan Ozzie’s Kokoreç, uykuluk ile kokoreçi birleştiriyor. Kokoreçi 2 ya da 3 halka şeklinde porsiyon olarak da yiyebileceğiniz Ozzie’s’te, özel yapım sucuk ve hot dog da bulunuyor.

4. Özen Kokoreç

Ortaköy’ün Dereboyu Caddesi’nde, meşhur waffle ve kumpircilerinin hemen çaprazında yer alan Özen Kokoreç, 1972 yılından beri aynı yerde hizmet veriyor.

Özen Kokoreç’te mangalda pişen kokoreçin dışında kumru, köfte, midye dolma ve midye tava da oldukça lezzetli. Özen Kokoreç, İstanbul’da en iyi kokoreç mekanları arasında başı çekiyor.

5. Kral Kokoreç

İstanbulda Kokoreç Nerede Yenir?

Eminönü’nde bulunan Kral Kokoreç, İstanbul Tarihi Yarımada‘nın en iyi kokoreççisi olarak öne çıkıyor. Tadıyla nam salmış olan bu mekânda isterseniz İzmir usulü kokoreç de yiyebilirsiniz.

Kral Kokoreç’te dışarıdaki taburelerde oturabilir ve bir yandan Eminönü’ndeki günlük hayatı izlerken, bir yandan da yemeğinizi yiyebilirsiniz. Tarihi Yarımada’nın en işlek noktalarından birinde konumlanan Kral Kokoreç’in tek şubesi bulunuyor.

6. Gala Kokoreç

İstanbul Eminönü Kokoreç

Seyyar satıcılıktan Türkiye’ye açılma noktasına kadar büyüyen Gala Kokoreç, kendi üretim tesislerinde ürettiği kokoreçleri kullanıyor. İstanbul’da Sirkeci, Ümraniye, Şişli, Eyüp, Rami, Alibeyköy ve Beşiktaş gibi semtlerde 14 şubesi bulunan Gala Kokoreç’in, Bandırma’da da bir şubesi var.

Gala Kokoreç’in en meşhur şubesi ise üstte resmini görebileceğiniz Sirkeci Şubesi. Tarihi Yarımada’nın en ikonik binalarından Büyük Postane’nin hemen yanındaki Gala Kokoreç, Sultanahmet‘e de yalnızca yürüme mesafesinde bulunuyor.

7. Kokoreççiler Kralı Zülfü Usta

Beyazıt’ta, Mercan Yokuşu’nun başında yer alan Kokoreççiler Kralı Zülfü Usta, önünde her daim kuyruk olan küçük bir dükkân. Ayak üstü lezzetli bir kokoreç yemek isterseniz, mutlaka Kokoreççiler Kralı Zülfü Usta’ya uğramalısınız.

Önündeki kuyruğa rağmen servisi oldukça hızlı olan kokoreççide, taze kokoreç odun ateşinde pişiriliyor ve İstanbul usulü olarak domates ve biberle, sıcak ekmeğin arasında servis ediliyor.

8. Reks Büfe

Ekmek arası kokoreç seçeneklerinin yanında, güveçte ve lavaşta kokoreç de servis eden Reks Büfe, Kadıköy’ün meşhur Barlar Sokağı’nın (Kadife Sokak) girişinde yer alıyor.

Reks Büfe, farklı pişirme ve sunum teknikleri ile fark yaratan bir kokoreç mekanı. Tüm bu özellikleriyle de İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki en iyi kokoreççilerinden biri.

9. Güneş Kokoreç

İstanbulun Anadolu Yakası En İyi Kokoreç

Hem lezzetli, hem de hafif kuzu kokoreçin önemli adreslerinden Güneş Kokoreç, Üsküdar’da yer alıyor. Kokoreç şişinin üstünde kızaran ekmeklerin arasında gelen kokoreç, 1974 yılından beri Üsküdar’daki otobüs yazıhanelerinin yanında hizmet veriyor.

Küçük ve salaş bir yer olan Güneş Kokoreç, lezzetiyle yıllardır müdavimlerini oluşturmuş kokoreççilerden biri. Güneş Kokoreç, aynı zamanda Anadolu Yakası’nda en iyi kokoreççiler arasında anılıyor.

10. Çengelköy Kokoreççisi

Günün hemen her saatinde önünde kuyruklar görebileceğiniz Anadolu Yakası’nın meşhur kokoreççilerinden Çengelköy Kokoreççisi, temizliği ve lezzetiyle dikkat çekiyor.

2007 yılında başlayan yolculuğuna başarıyla devam eden Çengelköy Kokoreççisi, kokoreçi Balıkesir ve İzmir’den temin ediyor. Kekiği Çanakkale’den, biberi Maraş ve Antep’ten alan 11 yıllık kokoreççi, meşe kömüründe pişirdiği kokoreçi taş fırın ekmeğiyle servis ediyor.

Kalitesini bozmamak için tek şube olarak kalan Çengelköy Kokoreççisi’nde midye dolma da yiyebilirsiniz.

11. Kokoretto

İstanbul Kadıköyde Kokoreç Nerede Yenir

Kadıköy’de yer alan Kokoretto’da İzmir usulü kokoreç de yiyebilirsiniz. Ekmek arası dışında kokoreçi porsiyon olarak da sunan Kokoretto, gündüzleri oldukça kalabalık. Akşam 8:00’de kapanan dükkânda hamburger çeşitlerini de bulmak mümkün.

Kokoretto, turistlerin çok ilgi gösterdiği İstanbul’un sokak yemekleri turlarının da duraklarından bir tanesi. Bu turlara katılmış olan yabancı blog yazarlarıın sitelerinde, Kokoretto‘nun fotoğraflarına rastlamak mümkün.

Kokoretto, yurt dışına taşan şöhretiyle, Kadıköy’ün en iyi kokoreççileri arasında öne çıkıyor.

12. Kokoreççi Adem Usta

Kadıköy Rıhtım’da yer alan taburelerinde oldukça lezzetli kokoreç yiyebileceğiniz Kokoreççi Adem Usta, İstanbul’da İzmir usulü kokoreçi başarıyla yapan yerlerden. Çeyrek, yarım, dürüm ve porsiyon kokoreç seçenekleri bulunan Kokoreççi Adem Usta’da, güveçte kokoreçi mutlaka denemelisiniz.

13. Beylerbeyi Paşa Kokoreç İşkembe

Damar, tuzlama, paça, beyin gibi sakatat çorbalarıyla meşhur Beylerbeyi Paşa Kokoreç İşkembe, Çengelköy’de hizmet veriyor. Kokoreçi ana yemek olarak sunan mekânda güveçte, iri kıyım ve közde pişmiş kokoreçin yanında; közde biber ve domates servis ediliyor.

Beylerbeyi Paşa Kokoreç İşkembe’de beyin söğüşten, ciğere; uykuluktan, kokoreçe her türlü sakatatı bulabilirsiniz. Boğazın nadide bir noktasında konumlanan Beylerbeyi semtindeki Paşa Kokoreç, Anadolu Yakası’nda en iyi kokoreççiler arasında yerini alıyor.